Czym jest dieta antyrakowa?
Dieta antyrakowa stanowi sposób odżywiania, którego głównym zadaniem jest zmniejszenie ryzyka zachorowania na nowotwory. Wspiera także organizm w walce z chorobą. Opiera się na wynikach badań naukowych dotyczących wpływu poszczególnych składników odżywczych i produktów spożywczych na procesy związane z rozwojem chorób nowotworowych.
„Dieta antyrakowa. Przepisy na zdrowe życie” – nowa książka
W księgarniach internetowych i stacjonarnych właśnie pojawiła się wyjątkowa książka, która zawiera porcję wiedzę i przepisy na pyszne i zdrowe dania. Dzięki książce „Dieta antyrakowa. Przepisy na zdrowe życie” dowiecie się, jak zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Przeczytacie o tym, czego należy się wystrzegać w codziennej diecie. Poznacie różnorodne naturalne składniki żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym. Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór przepisów na smaczne śniadania, obiady, kolacje, surówki, przekąski i prozdrowotne koktajle.
Autorka książki „Dieta antyrakowa. Przepisy na zdrowe życie” Agata Lewandowska jest dietetyczką z kilkunastoletnim doświadczeniem. Jest absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS. Ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Jest autorką ponad 20 poradników dietetycznych. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.
Zobacz galerię i poznaj proste przepisy na pyszne i dietetyczne ciasta.