Napój arbuzowy: przepis na letnie orzeźwienie
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Napój arbuzowy przygotowany na wodzie kokosowej to doskonały przepis na letnie orzeźwienie. Proste składniki, dostępne w sezonie w każdym sklepie, gwarantują skuteczne nawilżenie naszego umęczonego upałami ciała. Arbuz to najlepsze źródło mikroelementów, woda kokosowa świetnie go uzupełnia.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 3 szklanki pokrojonego i dobrze schłodzonego arbuza
- 1 szklanka wody kokosowej
- 2 łyżki soku z limony
- lodu ile potrzebujesz
- kilka listków mięty do ozdoby
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Schłodzony w lodówce arbuz oraz wodę kokosową wlać do blendera.
- Miksować na średnich obrotach.
- Schłodzić w lodówce przed podaniem.
- Podawać z kostkami lodu i listkiem mięty.