Szybkie naleśniki z tuńczykiem
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Przepis na łatwe naleśniki z tuńczykiem, które przygotujesz w 20 minut. Naleśniki z nadzieniem z tuńczyka z puszki to sprytne danie na szybki posiłek.
Polecamy także: Jaki farsz do naleśników? Naleśniki na słodko, słono i pikantnie
SKŁADNIKI
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szkanki wody mineralnej gazowanej
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 20 dag sera żółtego
- 1 cebula średnia
- sól, pieprz biały, oregano
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Z mąki, jajka, mleka i wody gazowanej zrobić ciasto naleśnikowe.
- Cebule drobno pokroić i zeszklić.
- Tuńczyka odsączyć z zalewy dodać starty ser żółty, dodać cebulę, sól, pieprz i oregano do smaku.
- Nałożyć farsz i zawijać naleśniki w koperty.
- Podawać udekorowane cząstkami pomidora. Można też naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku - do takich dobry będzie sos pomidorowy.