Mazurek na waflach bez pieczenia

Mazurek na waflach bez pieczenia

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Łatwy w przygotowaniu, ekspresowy mazurek w waflach.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Jeśli nie masz czasu na przygotowanie kruchego ciasta na spód mazurka, możesz pójść w minimalizm i pyszną mazurkową masę zamknąć w waflowych taflach.

Składniki

  • Składniki:

  • 2 tafle wafli

  • 15 dag masła

  • 15 dag margaryny

  • 25 dag cukru pudru

  • 3 jajka

  • 4 paczki herbatników

  • 2 łyżki kakao

  • po 10 dag orzechów i rodzynek

  • pół tabliczki czekolady

  • Polewa:

  • 1/2 szklanki śmietany

  • 1 szklanka cukru

  • 4 łyżki kakao

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka z cukrem ubić na parze i ostudzić. Masło i margarynę utrzeć. Do utartego tłuszczu dodawać po trochu ubite jaja.

  • Do przygotowanego kremu dodać zmielone herbatniki, kakao rodzynki, pokruszoną czekoladę, posiekane orzechy.

  • Masę równomiernie rozłożyć na waflu i przykryć drugim.

  • Składniki polewy zagotować i polać ciasto. Całość można posypać wiórkami kokosowymi.

Ocena: 5