Mazurek wielkanocny to nasz oryginalny wkład w historię światowych kulinariów. Więcej o dziejach mazurków wielkanocnych oraz przepis na mazurek piankowy z orzechami ze starej książki kucharskiej tutaj
Mazurek z cytrusowym nadzieniem jest bardziej orzeźwiający w w smaku niż pyszne, lecz ciężkie mazurki bakaliowe lub kajmakowe.
więcej...
foto: Shutterstock
Mazurek makowo-kajmakowy
Mazurek makowo-kajmakowy to pyszne połączenie lubianego maku oraz masy kajmakowej
więcej...
foto: Shutterstock
Mazurek królewski: tradycyjny przepis
Mazurek królewski jest bardzo prosty do przygotowania - sekret jego smaku to konfitury - najlepiej domowe
więcej...
foto: Shutterstock
Mazurek cytrynowy - przepis na mazurek wielkanocny
Mazurek cytrynowy uświetni swoim orzeźwiającym smakiem wielkanocny stół.
więcej...
foto: Shutterstock
Łatwy i szybki mazurek kajmakowy - dla zabieganych i zapracowanych
Łatwy i szybki mazurek kajmakowy - dla zabieganych i zapracowanych
więcej...
foto: Shutterstock
Mazurek śliwkowy: stary przepis
Stary przepis, lecz nowa dekoracja. Wierzch mazurka śliwkowego można przybrać cukierniczymi jajeczkami, brzegi ozdobić czekoladkami i przewiązać wstążką w pasującym kolorze.
więcej...
foto: Shutterstock
Mazurek cygański na waflu
Mazurek cygański jest pełen orzechów i suszonych owoców - takie zestawienie zachwyci wszystkich domowników.
więcej...
foto: Shutterstock
Mazurek kajmakowy z bakaliami - przepis babci Krysi [tradycyjny]
Mazurek kajmakowy z bakaliami - przepis babci Krysi - tradycyjny i nieco pracochłonny, ale doskonały w smaku.
więcej...
foto: Shutterstock
Mazurek kokosowy z jajeczkami
Mazurek kokosowy można przybrać kleksami płynnej czekolady, wiórkami kokosowymi i cukrowymi jajeczkami.
więcej...
foto: Shutterstock
Mazurek czterowarstwowy
Mazurek z czterech warstw to tradycyjny przepis na udaną Wielkanoc.