Pasta szynkowa na ostro - znakomita do kanapek
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Pasta szynkowa na ostro to pyszne smarowidło do kanapek, nadające im wyrazistego smaku. Świetnie sprawdza się też w roli dipu podawanego do warzyw pokrojonych w słupki, paluszków grissini czy krakersów.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 małe opakowanie serka śmietankowego
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- 1 mała szalotka
- 300 g szynki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Szynkę zmielić drobno w maszynce do mięsa.
- Wymieszać ser z majonezem, dodać szynkę i pozostałe składniki.
- Wymieszać na w miarę jednolitą pastę.