Pasta z fasoli i nasion słonecznika z rozmarynem - przepis na pastę z fasoli do kanapek

2021-03-29
Kanapkowa pasta z fasoli
Autor: Archiwum
łatwy
10 min
4

Kanapkowa pasta z fasoli najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, a dzięki dodatkowi ziaren słonecznika jest również niezwykle zdrowa. Sprawdź, jak przygotować pastę z fasoli do kanapek i ciesz się jej niepowtarzalnym smakiem.

SKŁADNIKI

  • puszka białej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka świeżego posiekanego rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • garść ziarenek słonecznika
  • sól
  • czarny pieprz
  •  
  • DO PRZYBRANIA:
  • szczypiorek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Fasolkę z puszki przepłukać zimną wodą i odcedzić.
  • Zmiksować razem z czosnkiem, oliwą, ziarenkami słonecznika i sokiem z cytryny.
  • Doprawić do smaku solą, pieprzem i rozmarynem.
  • Po przełożeniu do miseczki udekorować szczypiorkiem.
  • Podawać ze świeżym pieczywem.