Mannowiec z mandarynkami: łatwy przepis na najlepsze ciasto domowe
Kotleciki jagnięce ze smardzami

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Kotleciki jagnięce doskonale smakują w połączeniu z aromatycznymi smardzami
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 60 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Kotleciki jagnięce ze smardzami, czy może być coś lepszego na wiosnę? Młoda jagnięcina o wyrazistym smaku doskonale współgra z pierwszymi wiosennymi grzybami. Smardze nadają mięsu niezwykły smak i aromat lasu. Kotleciki jagnięce ze smardzami to danie wykwintne, lecz łatwe w przygotowaniu.
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
Mięso umyć i osuszyć. Przygotować marynatę z oliwy, czosnku i posiekanych ziół. Natrzeć nią mięso i odstawić, najlepiej na całą noc.
Grzyby umyć pod bieżącą wodą, nie moczyć. Wrzucić do osolonego wrzątku na 2-3 minuty. Osączyć z wody. Przeciąż wzdłuż na połówki.
Następnie rozgrzać na patelni olej, kotlety podsmażyć z obu stron aż będą rumiane. Cebulę pokroić w talarki.
Dodać cebulę i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać smardze i smażyć 2-3 minuty. Dodać wodę i dusić 6-8 minut.
Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.