Pieczona noga z indyka: przepis na soczyste podudzie indycze w musztardzie [GALERIA FOTO]
Rewelacyjne roladki drobiowe z pesto i suszonymi pomidorami: łatwe i smakowite

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Roladki z filetu drobiowego nadziewane pesto i suszonymi pomidorami posypane tartym serem i zielonymi oliwkami
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Roladki drobiowe są soczyste i pyszne. Smak filetu z kurczaka świetnie współgra z pesto i suszonymi pomidorami. Jeśli posypiecie je tartym serem i dorzucicie trochę oliwek, to będzie pełnia satysfakcji. Łatwe i smakowite danie na duże i małe spotkania przy stole.
Składniki
8 sznycli z piersi kurczaka lub indyka, razem 600-700 g
8 łyżeczek pesto bazyliowego (około 60 g), przygotowanego według przepis: Tradycyjne pesto bazyliowe
8 suszonych pomidorów w oleju
sól i świeżo zmielony pieprz
4 łyżki oliwy z zalewy pomidorowej
60 g twardego sera startego
2 łyżki zielonych oliwek
1 łyżka natki pietruszki posiekanej
Przygotowanie krok po kroku:
Każdy sznycel lekko zbić tłuczkiem. Z obu stron lekko posolić i popieprzyć.
Plastry mięsa posmarować pesto. Posypać posiekanymi pomidorami suszonymi. Zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką lub obwiązać nicią.
Na patelni rozgrzać olej z marynaty pomidorów. Na średnimi ogniu zrumienić roladki z każdej strony.
Gdy roladki się zrumienią, podlać 1/3 szklanki wody i przykryć pokrywką. Dusić 10 minut.
Gotowe roladki ułożyć na talerzu, posypać tartym serem, oliwkami i natką pietruszki, podawać!
Jedz co lubisz i chudnij! Spełnij swoje postanowienie noworoczne i poznaj idealnie dopasowane diety na jeszcolubisz.pl