Kutia z gotowej masy makowej: przepis na Wigilię

Kutia z gotowej masy makowej: przepis na Wigilię

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Sprawdź, jak w prosty sposób zrobić kutię na Wigilię

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Kutia to potrawa tradycyjnie przygotowywana na wigilijną wieczerzę. To słodkie i pyszne danie wigilijne robione jest z pszenicy, maku, słodu, miodu i bakalii: orzechów, migdałów i rodzynek. Wypróbuj łatwy przepis na kutię z gotowej masy makowej.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Przygotowanie kutii zacznij od sparzenia suszonych owoców wrzątkiem.

  • Śliwki i morele pokrój w kostkę. Orzechy i migdały rozdrobnij.

  • Wszystkie składniki kutii wymieszaj i odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce. Podawaj na stół przed rozpoczęciem wieczerzy wigilijnej.

Ocena: 4,5