Świąteczne pierniczki Anny Starmach. Pyszne i bardzo proste!

Świąteczne pierniczki Anny Starmach

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Kruche, korzenne pierniczki na święta będą uroczą ozdobą stołu

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Świąteczne pierniczki wcale nie muszą być pracochłonne - przekonuje Anna Starmach i poleca swój przepis na proste, szybkie pierniczki na Boże Narodzenie. Korzenne, kruche pierniki będą nie tylko pyszną przekąską do herbaty, ale też uroczą ozdobą stołu. Oto przepis na pierniczki świąteczne Anny Starmach.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Podgrzej miód, wymieszaj go z mąką, miękkim masłem, cukrem, jajkiem i resztą składników. Wymieszaną masę odłóż na godzinę do lodówki.

  • Po tym czasie cienko rozwałkowuj porcje ciasta, podsypując je mąką. Wykrawaj pierniczki i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  • Ciasteczka piecz 10-12 minut w temperaturze 180 stopni C.

  • Gotowe pierniczki możesz udekorować kolorowym lukrem.

tip dnia

Pierniczki najlepiej smakują po upływie około 2 tygodni.

Ocena: 2,5