Hot Rum Punch - rozgrzewający poncz na zimowy wieczór

Hot Rum Punch - rozgrzewający poncz na zimowy wieczór

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Hot Rum Punch to idealna propozycja napoju na zimne dni.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Hot Rum Punch poleca Paweł Rodaszyński, Polski Barman Roku i jeden z 20 najlepszych barmanów świata World Class 2016. Hot Rum Punch to koktajl na bazie rumu, który można jednocześnie przygotować dla wielu osób. Jedwabisty w smaku, maślany poncz w kolorze karmelu, jest świetnym rozwiązaniem na chłodne, zimowe wieczory.

Składniki

  • 200 ml rumu

  • 1 łyżeczka masła

  • przyprawy do wyboru (lub wszystkie): laska cynamonu, gałka muszkatołowa; imbir; goździki, kardamon

  • 40 ml miodu

  • 120 ml gorącej wody

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wszystkie składniki umieść w rondelku z gorącą wodą i wymieszaj.

  • Następnie przelej do wazy do ponczu lub po prostu eleganckiej, głębokiej miski. Podawaj w szklankach.

  • Jeśli chcesz osiągnąć jeszcze mocniejszy smak, możesz dodać więcej przypraw do ponczu, a napój w każdej szklance dodatkowo doprawić startą gałką muszkatołową.

Ocena: 5