Hot Rum Punch - rozgrzewający poncz na zimowy wieczór
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Hot Rum Punch poleca Paweł Rodaszyński, Polski Barman Roku i jeden z 20 najlepszych barmanów świata World Class 2016. Hot Rum Punch to koktajl na bazie rumu, który można jednocześnie przygotować dla wielu osób. Jedwabisty w smaku, maślany poncz w kolorze karmelu, jest świetnym rozwiązaniem na chłodne, zimowe wieczory.
SKŁADNIKI
- 200 ml rumu
- 1 łyżeczka masła
- przyprawy do wyboru (lub wszystkie): laska cynamonu, gałka muszkatołowa; imbir; goździki, kardamon
- 40 ml miodu
- 120 ml gorącej wody
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie składniki umieść w rondelku z gorącą wodą i wymieszaj.
- Następnie przelej do wazy do ponczu lub po prostu eleganckiej, głębokiej miski. Podawaj w szklankach.
- Jeśli chcesz osiągnąć jeszcze mocniejszy smak, możesz dodać więcej przypraw do ponczu, a napój w każdej szklance dodatkowo doprawić startą gałką muszkatołową.