Niebanalne ziemniaki z karmelem
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Na pierwszy rzut oka połączenie ziemniaków z karmelem może wydawać się nieco ryzykowne, nie ma się jednak czego obawiać. Tak przygotowane ziemniaki smakują wyśmienicie, zwłaszcza podane do dań z cielęciny.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 800 g ziemniaków jednakowej wielkości
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać.
- Cukier zrumienić na rozgrzanej patelni, dodać masło, wymieszać i włożyć ziemniaki.
- Podgrzewać na małym ogniu potrząsając patelnią, aby ziemniaki całe pokryły się karmelem.