Szynka drobiowa w marynacie paprykowej: przepis z szynkowara
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Wędliny domowej roboty są najsmaczniejsze i najzdrowsze. Co więcej, dzięki użyciu szynkowara ich przygotowanie nie jest wcale pracochłonne. Jak zrobić pyszną szynkę drobiową w marynacie paprykowej z szynkowara? Polecamy sprawdzony przepis.
Polecamy również inne przepisy na wędliny z szynkowara:
Kiełbasa drobiowo-wieprzowa z szynkowara
Sprawdź także >>> Szynkowar - czym jest? Jak przygotować idealną, domową szynkę?
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Obydwa gatunki mięsa umyć i osuszyć, a następnie pokroić w kawałki różnej wielkości.
- Z pozostałych składników przygotować marynatę i marynować mięso mocno dociśnięte w szynkowarze przez 24h.
- Następnie należy umieścić szynkowar w garnku, zalać do wysokości 3/4 wodą i gotować w temperaturze 90 stopni przez 1,5-2 godziny. Wystudzić i schować do lodówki na kolejne 48h.