Kotlety z makaronu i szynki - pomysł na niedrogi obiad

Kotlety z makaronu i szynki - pomysł na niedrogi obiad

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Kotlety z makaronu i szynki można przygotować z resztek.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Te kotlety najlepiej jest zrobić gdy zostanie nam makaronu z innego dania. Wykorzystuje się wtedy resztki i nie trzeba ich wyrzucać. Kotlety z makaronu i szynki smakują wybornie i są łatwe w przygotowaniu.

Składniki

  • 300 g drobnego makaronu

  • 300 g szynki

  • 1 cebula

  • 1 jajko

  • sól i pieprz

  • bułka tarta

  • olej do smażenia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Makaron drobno łamiemy i gotujemy do miękkości. Szynkę mielimy maszynką do mielenia mięsa.

  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy szynkę , makaron, jajko i przyprawy.

  • Dokładnie mieszamy i z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety, panierujemy w bułce i smażymy na oleju.

  • Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Przepis opracowały i  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,6