Indycze kotleciki ze śmietaną i pieczarkami - proste i smakowite

Indycze kotleciki ze śmietaną i pieczarkami - proste i smakowite

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Delikatne mięso z piersi indyka dobrze smakuje z dodatkiem śmietany i pieczarek

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Indycze kotleciki z pieczarkami to pyszny pomysł na obiad dla rodziny. Smakowity, łatwy do przygotowania, z niewielu składników. Ze zdrowego i niedrogiego mięsa indyczego wzbogaconego dodatkiem smakowitych i lubianych pieczarek.

Składniki

  • 75 dag pieczarek

  • 4 kotlety z piersi indyka

  • 4 łyżki słodkiej  śmietany

  • sok z jednej  cytryny

  • 5 dag masła

  • szczypta papryki, sól i pieprz do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki oczyścić i obrać, pokroić na plasterki. Podsmażyć na łyżce masła do  odparowania nadmiaru wody.

  • Kotleciki posolić, posypać pieprzem i usmażyć na maśle do zrumienienia. Pod koniec smażenie dodać sok  z cytryny.

  • Pieczarki zalać śmietaną, gotować 1 minutę  doprawić solą, pieprzem i papryką.

  • Eskalopki podawać przykryte pieczarkami.

Przepis opracowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5