Sałatka neapolitańska z tuńczykiem i fasolką

2021-03-29
Sałatka neapolitańska z tuńczykiem i fasolką
Autor: Shutterstock Fasolka z tuńczykiem i fasolką cannellini to świetny pomysł na lekki, lecz sycący posiłek
łatwy
15 min
4

Przepis na sałatkę neapolitańską jest bardzo prosty. Połączenie smaku fasolki cannellini i tuńczyka  jest doskonałe!

SKŁADNIKI

  • 2 puszki fasolki cannellini
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • czerwona cebula
  • łyżka siekanego szczypiorku
  • sól i pieprz
  • paczka rukoli

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Przecedzoną fasolę przełóż do salaterki, dodaj rozdrobnioną rybę z olejem, sól, pieprz, wymieszaj.
  • Rukolę ułóż na dużym talerzu, na niej ułóż kopczyk z fasolki i tuńczyka.
  • Na wierzchu ułóż krążki cebuli, posyp szczypiorkiem.