Pomidory faszerowane sałatką z tuńczykiem

Pomidory faszerowane sałatką z tuńczykiem

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pomidory faszerowane sałatką z tuńczykiem

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Pomidory faszerowane sałatką  z tuńczykiem

Składniki

  • 10 małych pomidorków
  • 2 puszki tuńczyka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pomidory umyć, ściąć wierzchy (nie wyrzucać), delikatnie wydrążyć środki. Miąższ pokroić w drobną kostkę.

  • Tuńczyka wyjąć, osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem.

  • Ogórek pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć. Połączyć warzywa z tuńczykiem, doprawić solą, pieprzem oraz majonezem. Taką sałatką napełnić pomidory i przykryć odciętymi wcześniej wierzchami.