Przepyszna sałatka majonezowa z kurczaka i suszonych śliwek: goście będą pod wrażeniem
Fasolowa sałatka z tuńczykiem z puszki: sycąca zakąska imprezowa

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Pożywna sałatka z białej fasoli i tuńczyka z puszki
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 6 OSÓB
Fasolowa sałatka z tuńczykiem z puszki to łatwa zakąska imprezowa. Sycące połączenie fasoli i ryby zawsze się sprawdza. Po taką sałatkę chętnie sięgają wszyscy.
Składniki
400 g tuńczyka w oliwie
2 puszki białej fasoli, odsączonej
1 czerwona cebula średnich rozmiarów
sól i pieprz
4 łyżki oliwy z puszki po tuńczyku
2 czerwonego octu winnego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie krok po kroku:
Tuńczyka odsączyć z oliwy i przełożyć do miski. Za pomocą widelca podzielić go na mniejsze kawałki.
Dodać odsączoną fasolę i cebulę pokrojoną na cienkie plasterki.
Oliwę z tuńczyka zmiksować z octem winnym, przyprawić solą i pieprzem.
Sałatkę polać dressingiem i wymieszać.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska