Przepisy na kumkwaty: konfitura z kumkwatu

Przepisy na kumkwaty: konfitura z kumkwatu

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Z owoców kumkwatu można zrobić wyśmienitą konfiturę

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Jak jeść kumkwaty? Na surowo, marynowane, kandyzowane lub zrobić przetwory, na przykład pyszną konfiturę z kumkwatów. Wypróbuj nasz przepis i sprawdź, jak smakuje domowa konfitura z kumkwatów na bazie soku pomarańczowego. Oto sprawdzona receptura. 

Składniki

  • 80 dag kumkwatów,

  • sok z 3 pomarańczy

  • 30 dag cukru

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kumkwaty włożyć do miseczki i zalać zagotowaną wodą. Parzyć owoce przez 10 minut. 

  • Po tym czasie wyjąć kumkwaty, pokroić na plasterki i usunąć pestki.

  • Do rondla wlać sok z pomarańczy dodać kumkwaty i cukier. Smażyć ok. 30 minut, do odparowania soku, od czasu do czasu mieszając.

  •  

  •  

  •  

Ocena: 0