Przepisy na Wielkanoc

Wielkanoc to jednocześnie koniec Wielkiego Postu, dlatego już od niedzielnego poranka stół powinien być suto zastawiony. Królują jajka, kiełbasy, mięsa serwowane na różne sposoby czy żurek. Nie może oczywiście zabraknąć słodkości, takich jak mazurki, paschy czy baby. Brak pomysłów na wielkanocne menu? Poniżej moc inspiracji!

Przepisy na Wielkanoc

Przepisy na Wielkanoc wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Polędwica Wellington - na uroczysty obiad + WIDEO

Polędwica Wellington - na uroczysty obiad + WIDEO

Polędwica Wellington to klasyczne danie kuchni brytyjskiej. Podaje się ją podczas uroczystych obiadów, w czasie świąt i w eleganckich restauracjach. Zobacz jak zrobić w domu polędwicę na sposób angielski.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 75 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sernik kokosowy - łatwy przepis na sernik z kokosem

Sernik kokosowy - łatwy przepis na sernik z kokosem

Wypróbuj przepis na sernik kokosowy, miękki, puszysty i cudownie aromatyczny. Sernik z kokosem zrobisz podobnie jak ten, który znasz, ale smak ciasta będzie absolutnie wyjątkowy. Oto doskonały przepis na prosty sernik kokosowy, idealny na Wielkanoc i nie tylko. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 110 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Sernik z malinowym musem: sprawdzony przepis

Sernik z malinowym musem: sprawdzony przepis

Sernik na spodzie, który może być czekoladowy, ozdobiony malinowym musem warto przygotować na specjalne okazje. Ten sernik jest nie tylko pyszny, ale i elegancki w formie. Sprawdź, jak zrobić sernik z malinową polewą według sprawdzonej receptury. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 120 MINUT

Porcja dla: 12 OSÓB

Dwukolorowy pasztet z ryby [przepis ze starej francuskiej książki kucharskiej]

Dwukolorowy pasztet z ryby [przepis ze starej francuskiej książki kucharskiej]

Ten przepis na dwukolorowy pasztet z ryby można zrobić z dowolnej białej ryby, nawet mrożonej. Pasztet owija się przed pieczeniem plastrami wędzonego łososia. Można go piec w kąpieli wodnej lub zwyczajnie w piekarniku. Podajemy go na zimno jako przystawkę świąteczną albo na ciepło, jako danie główne. Polecamy ten przepis na święta i wszystkie przyjęcia.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Łatwy i szybki mazurek kajmakowy - dla zabieganych i zapracowanych

Łatwy i szybki mazurek kajmakowy - dla zabieganych i zapracowanych

Ten mazurek powstaje naprawdę bardzo szybko i nie ma przy nim dużo roboty. Jeśli wygospodarujesz sobie pół godzinki na zrobienie go - na pewno się nie narobisz, a efekt będzie rewelacyjny. Podajemy Bardzo łatwy przepis na mazurek kajmakowy ze świeżą miętą. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Jajka faszerowane z krewetkami [wykwintna przystawka na święta]

Jajka faszerowane z krewetkami [wykwintna przystawka na święta]

Jajka faszerowane to wyjątkowo łatwa i szybka w przygotowaniu przystawka, bardzo lubiana przez większość gości. W tym przepisie proponujemy faszerować jaja pastą z paluszków krabowych i udekorować je krewetką. Tradycja podawania jaj faszerowanych z krewetkami pochodzi ze Skandynawii.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Przepis na jajka faszerowane, zapiekane, Grzegorza Łapanowskiego

Przepis na jajka faszerowane, zapiekane, Grzegorza Łapanowskiego

Grzegorz Łapanowski - prowadzący Top Chef, uczestnik Tańca z gwiazdami zdradza przepis na bardzo smaczne jajka faszerowane, zapiekane!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 4 MINUT

Porcja dla: 20 OSÓB

Jaja faszerowane z łososiem i koperkiem: przepis na przekąskę

Jaja faszerowane z łososiem i koperkiem: przepis na przekąskę

Jajka faszerowane to szybka przekąska na zimno, którą można podać na domowym przyjęciu, na kolację albo na Wielkanoc. Sprawdź, jak zrobić jaja faszerowane z łososiem i koperkiem! Podajemy łatwy przepis.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Babka mięsna: efektowny przepis

Babka mięsna: efektowny przepis

Babka mięsna to efektowny (i niedrogi) pomysł na wykorzystanie mielonego mięsa. Babka nie tylko pięknie się prezentuje - przez co dobrze nadaje się na świąteczny stół, ale też doskonale smakuje. Ma też taką zaletę, że można ją serwować i na ciepło, i na zimno.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Tort z ajerkoniakiem - idealny na święta i uroczystości

Tort z ajerkoniakiem - idealny na święta i uroczystości

Na uroczystą okazję podaj gościom tort śmietanowy z ajerkoniakiem. Puszysty, wilgotny, aromatyczny. Udekoruj go owocami, a będzie bardziej ożywczy i kolorowy. Sprawdź nasz doskonały tort z ajerkoniakiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Strona 1 z 31