Gulasze i mięsa duszone

Gulasz to potrawa o rodowodzie węgierskim, choć powolne duszenie mięsa znane jest w różnych częściach świata. Niespiesznie, z przyprawami i dodatkami mięso staje się coraz miększe i bardziej aromatyczne. Dużym atutem gulaszy i mięs duszonych jest też to, że nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych.

Gulasze i mięsa duszone

Gulasze i mięsa duszone wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Kurczak duszony w śmietanie po kaukasku

Kurczak duszony w śmietanie po kaukasku

Kurczak duszony w śmietanie po kaukasku to łatwy sposób na wyborne danie obiadowe. Przygotowanie kurczaka duszonego w śmietanie jest niezwykle proste. I wbrew pozorom całkiem szybkie. Soczyste kawałki kurczaka i aksamitny sos idealnie pasują do ryżu lub kaszy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pożywne leczo z mielonym mięsem

Pożywne leczo z mielonym mięsem

Pożywne leczo z mielonym mięsem podane z gotowanym ryżem to świetne danie obiadowe. Podane ze świeżym pieczywem zastąpi kolację. Z tym prostym przepisem łatwo przygotować duży garnek idealnego leczo, czyli gulaszu z mięsa i cukinii w sosie pomidorowym. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sycąca pierś kurczaka z fasolą i chorizo: przepis na jednogarnkowy obiad

Sycąca pierś kurczaka z fasolą i chorizo: przepis na jednogarnkowy obiad

Pierś kurczaka uduszona z białą fasolą i chorizo to sycące danie dla całej rodziny. Soczyste mięso skąpane w pomidorowym sosie, do tego pożywna fasola i pełna hiszpańskiego temperamentu paprykowa kiełbasa smakują wybornie. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Chakhokhbili: kurczak duszony w pomidorach z ziołami po gruzińsku

Chakhokhbili: kurczak duszony w pomidorach z ziołami po gruzińsku

Chakhokhbili (czyt. czakokbili) to tradycyjne danie kuchni gruzińskiej. W przeszłości do przygotowania dania wykorzystywano mięso bażanta, po gruzińsku khokhobi, stąd nazwa potrawy. Dzisiaj najczęściej robi się w ten sposób kurczaka. Elementy kurczaka piersi lub same nóżki dusi się w pomidorach ze świeżymi ziołami. To aromatyczne i oszczędne danie zachwyci was. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Idealna pierś kurczaka w sosie maślanym z estragonem

Idealna pierś kurczaka w sosie maślanym z estragonem

Idealna pierś kurczaka w sosie maślanym z estragonem to pyszne danie obiadowe. Soczyste mięso pełne smaku i fantastyczny sos do polania ziemniaków. Do tego wystarczy podać sałatę ze śmietaną i obiad gotowy. Ba! To nie obiad, to poezja smaku!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Łatwy schab duszony w sosie

Łatwy schab duszony w sosie

Schab duszony w warzywnym sosie z przyprawami  to  doskonałe danie obiadowe. Delikatne mięso  rozpływa się w ustach, a aromatyczny sos doskonale pasuje do ziemniaków, klusek śląskich, kopytek czy  kaszy. Taki schab świetnie smakuje z dodatkiem surówki z buraczków.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Gulasz ziemniaczany - pomysł na tani obiad jednogarnkowy

Gulasz ziemniaczany - pomysł na tani obiad jednogarnkowy

Gulasz ziemniaczany przygotujesz w pół godziny. Jest smaczny i aromatyczny, z wyczuwalną pikantną ostra nutą. Podajemy przepis na gulasz na bazie ziemniaków.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Szybki gulasz z indyka z menu beszamel

Szybki gulasz z indyka z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Szybki gulasz z indyka to danie łatwe w przygotowaniu, sycące i dostarczające wielu składników odżywczych. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 330 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Klopsiki z indyka w sosie z kurkumą: smaczny i tani obiad dla całej rodziny

Klopsiki z indyka w sosie z kurkumą: smaczny i tani obiad dla całej rodziny

Klopsiki z indyka w sosie z kurkumą to smaczny i tani obiad dla całej rodziny. Przepis zaczerpnięty z kuchni indyjskiej doskonale sprawdza się w naszych warunkach. Soczyste pulpeciki i orientalny sos smakują wszystkim. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Wieprzowe kotleciki w sosie śmietanowo-musztardowym

Wieprzowe kotleciki w sosie śmietanowo-musztardowym

Wieprzowe kotleciki w sosie śmietanowo-musztardowym rozpływają się w ustach. Kotlety w sosie ze śmietaną i musztardą można przyrządzić ze schabu z kością, schabu środkowego, karkówki lub szynki. Z dużych kawałków mięsa, które można pokroić na plastry. Wieprzowe kotleciki, sznycelki i eskalopki świetnie współgrają z pikantną gorczycą. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 25