Jajka faszerowane grzybami: według pomysłu Magdy Gessler [WIDEO]

Jajka faszerowane grzybami: według pomysłu Magdy Gessler [WIDEO]

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jajka w skorupkach faszerowane grzybami - zainspiruj się przepisem Magdy Gessler

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 12 OSÓB

Wielkanocne jajka faszerowane grzybami według przepisu Magdy Gessler są nie tylko pyszne, ale i oryginalnie wyglądają. Wypróbuj jajka z prawdziwkami Magdy Gessler podawane w skorupkach! Oto przepis na oryginalne jajka faszerowane szefowej "Kuchennych Rewolucji".

Sprawdź inne pomysły na podanie jajek:

Jajka zapiekane z łososiem: przepis na wykwintne zimowe śniadanie

Jajka faszerowane serem pleśniowym: oryginalny przepis

 Awokado z jajkami: przepis na śniadanie wielkanocne i nie tylko

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ugotuj 10 jajek na twardo. Ostudź.

  • Przekrój ugotowane jajka wzdłuż na pół za pomocą ostrego noża-piły, tak by powstały w miarę kształtne łódeczki. Ostrożnie wyjmij białka i żółtka. Skorupki zachowaj, a białka i żółtka drobno posiekaj.

  • Odmoczone dzień wcześniej grzyby podduś z łyżką masła. Ostudź i drobno posiekaj. Posiekaj cebulę i koperek.

  • Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy i podsmaż na niej cebulę. Dodaj grzyby i podsmaż. Dołóż jajka i koperek. Zalej wszystko śmietaną, posól, popieprz i wymieszaj.

  • Tak przygotowanym nadzieniem wypełnij skorupki jajek. Wierzch wyrównaj.

  • W miseczce rozbełtaj jajko i posmaruj nim farsz z wierzchu. Możesz posmarować również skorupki. Obsyp jajka bułką tartą.

  • Wlej na patelnię 2 łyżki oliwy, dodaj masło. Na tłuszczu podsmaż jajka, aby bułka nabrała pięknego, złotego koloru. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Ocena: 5