Nadziewane ruloniki z szynki: przepis

2021-03-26
Nadziewane ruloniki z szynki
Autor: photos.com Rulonik z szynki są kolorowe i apetyczne - co zachęca do jedzenia nawet niejadków
łatwy
25 min
4

Nadziewane ruloniki z szynki sprawdzą się zarówno w dzień powszedni jak i od święta. Lubią je nie tylko dorośli, ale także dzieci - nawet niejadki.

SKŁADNIKI

  • szynka w plasterkach
  • 2 jajka
  • twarożek
  • sałata
  • rzodkiewka
  • rzeżucha
  • szczypiorek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka ugotuj, ostudź, obierz, podziel na ćwiartki.
  • Przygotuj niewielkie porcje twarożku z każdym z warzyw oddzielnie.
  • W każdy z plasterków szynki zawiń albo ćwiartkę jajka albo po łyżce twarożku.
  • Zwiń w rulonik, przewiąż liściem szczypiorku i ułóż na liściach sałaty.