Pstrąg

Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych - bogata np. w korzystne dla zdrowia kwasy omega-3. Warto więc od czasu do czasu przerzucić się z ryb morskich na coś lokalnego! Przepisów na pstrąga jest mnóstwo - od smażenia przez pieczenie aż po grillowanie. Świetnie smakuje też w wersji wędzonej.

Pstrąg

Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to świetny obiad nie tylko dla tych, co na diecie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 340 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Ryba pieczona z pieczarkami: przepis dietetyczny

Ryba pieczona z pieczarkami to prosty przepis na dietetyczny obiad. W przepisie można wykorzystać każdy rodzaj ryby słodkowodnej lub morskiej. Pieczony filet rybny z warzywami będzie smakował każdemu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba po myśliwsku z kurkami: przepis na rybę z pieca

Ryba po myśliwsku z kurkami to przepis na rybę z pieca. Pstrąg, dorsz lub łosoś, kilka ząbków czosnku, śwież lub mrożone kurki  i kieliszek białego wina to prawie wszystkie składniki ryby po myśliwsku. To proste danie o zachwycającym smaku zachwyci was. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Tatar z pstrąga tęczowego z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami

Tatar z pstrąga tęczowego z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami to jedna z ulubionych przystawek Roberta Sowy. Robert Sowa, szef kuchni, właściciel N31 restaurant by Robert Sowa oraz Fork restaurant, zawsze stawia na jakość produktów, kojarząc doskonałe smaki w wyborne danie. Tatar z pstrąga tęczowego to jedno z tych dań które można przygotować w zaciszu kuchni, tak jak kuchmistrz. Przepis pochodzi z książki Roberta Sowy „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół”.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Grillowany pstrąg z syropem klonowym i warzywami

Pstrąg z syropem klonowym z dodatkiem warzyw to może być hit letnich grillowych przyjęć. A i w chłodniejszej porze roku można rybę przygotować na domowym grillu elektrycznym. Wypróbuj nasz przepis na grillowanego  pstrąga z syropem klonowym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pstrąg pieczony w całości z pieczarkami i dynią

Pstrąg pieczony w całości z pieczarkami i dynią zachowuje wilgotność i niebywały smak. Rybia pieczona razem z warzywami to gotowa porcja odżywczego białka i niezbędnych witamin. Dodatek pikantnych przypraw nadaje potrawie charakteru.  Polecamy również inne przepisy na dania z pstrąga: Pstrąg faszerowany z orzechami, Pstrąg w sosie winogronowym oraz Pstrąg cytrynowo-ziołowy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pstrąg pieczony w całości z cukinią i ziołami

Pstrąg pieczony z cukinią to proste w przygotowaniu, lecz pełne smaku i aromatu danie obiadowe. Delikatność mięsa z pstrąga  idealnie podkreśli łagodna cukinia. Świeże zioła i orzeźwiająca cytryna dodają całości ostatniego szlifu. Pstrąg pieczony z cukinią, podawany z sosem pietruszkowym i świeżym pieczywem pasuje nie tylko na specjalne okazje.   Polecamy również inne przepisy na dania z pstrąga: Pstrąg faszerowany z orzechami, Pstrąg w sosie winogronowym oraz Pstrąg cytrynowo-ziołowy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pstrąg pieczony w całości w folii z warzywami: łatwy przepis na wykwintne danie

Pstrąg pieczony w całości w folii z warzywami to łatwy przepis na wykwintne danie. Przygotowanie pstrąga nie nastręcza trudności, a efekt jest oszałamiający. Pyszny, aromatyczny i delikatny w smaku pstrą pieczony w folii z warzywami sprawdzi się jako danie główne lub przystawka na każdej rodzinnej uroczystości. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasty do kanapek - proste, eleganckie, pyszne! Przepisy Agaty Wojdy [WIDEO]

Pasta do kanapek - wydaje się, że to kulinarny banał. Ale niesamowicie pyszna pasta i świeże pieczywo idealnie nadają się do zabrania na piknik, jako startery na majowym grillu czy jako przystawki podczas brunchu. Szczególnie, jeśli zrobisz pasty z przepisów Agaty Wojdy, szefowej  kuchni hotelu Bellotto!  

Curry z rybą - przepis na rybę na ostro

Curry z rybą to pyszne danie, które z całą pewnością ozdobi i urozmaici świąteczny stół. Jak ją przygotować? Podajemy dobry przepis. polecamy również inne przepisy na świąteczne dania: Pstrąg faszerowany z orzechami, Najlepsze przepisy na dania z pstrąga oraz Pstrąg w sosie winogronowym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Strona 1 z 5