Jaja

Wiele osób rozpoczyna od nich śniadania, jedząc jajecznicę, omlet, frittatę czy jajka na miękko. To obowiązkowych składnik w wielu ciastach, bułeczkach i innych wypiekach. Żółtko jaja kurzego jest bogate w białko, a także bardzo sycące. Jednak oprócz jajek kurzych można jeść kacze, gęsie, a nawet strusie.

Jaja

Brownie z bananami: przepis na ciasto niebo w gębie

Brownie z bananami to pyszny pomysł na nietuzinkowe ciasto. Wszyscy uwielbiamy czekoladę, orzechy laskowe i banany. Dlatego śmiało łączmy te składniki. Efekt - przepyszne ciasto czekoladowe - chrupkie, lepkie i obłędnie słodkie. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Fantastyczne ciasto owsiane z jabłkami: pyszny deser w 30 minut!

Ciasto owsiane z jabłkami to wilgotny deser dla każdego. Owsianka zatrzymuje w sobie całą wilgoć z jabłek, ale przede wszystkim nadaje delikatny lekko orzechowy smak. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Puszyste kluski omletowe - stary przepis na pyszny dodatek do zup

Puszyste kluski omletowe to wykwintny i oryginalny dodatek do czystych zup. Przepis pochodzi ze starej książki kucharskiej, jest  łatwy do przygotowania, a kluseczki omletowe pyszne i lekkie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Puszysty placek drożdżowy z jabłkami i żurawiną

Placek drożdżowy z jabłkami i żurawiną to doskonałe ciasto na rodzinne spotkania. W przepisie najlepiej użyć słodkich odmian jabłek i przełamać je dodatkiem kwaśnej żurawiny. Przed przystąpieniem do pieczenia, najlepiej żurawinę przez 12 godzin mrozić. Przemrożone owoce są mniej cierpkie. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Czeska zupa czosnkowa na rozgrzewkę

Czeska zupa czosnkowa to sycąca i rozgrzewająca zupa na jesień i zimę. Aromatyczna zupa jest łatwa w przygotowaniu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Cudowny makaron zapiekany z jabłkami i winem

Makaron zapiekany z jabłkami i winem to świetny pomysł na słodkie danie dla całej rodziny. Lekki i smakowity zachwyci dużych i małych smakoszy. Nie należy obawiać się dodatku wina, bowiem cały alkohol ulotni się podczas gotowania, pozostawiając jedynie smak. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ziemniaki zapiekane z pomidorami - pyszny sposób na wykorzystanie ziemniaków z obiadu

Ziemniaki zapiekane z pomidorami to super pomysł na ciepłe danie na obiad lub kolację, pozwalające pysznie wykorzystać resztki ziemniaków z poprzedniego dnia. Danie jest  niedrogie, łatwe do przygotowania i bardzo smaczne - wypróbujcie ten prosty przepis koniecznie!

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Zupa koperkowa z jajkiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zupa koperkowa  z jajkiem  z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to aromatyczna propozycja dla tych, którzy zwracają uwagę na to, co jedzą. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 190 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Fenomenalne kotlety ziemniaczane z grzybami leśnymi lub pieczarkami

Kotlety ziemniaczane z grzybami są po prostu fenomenalne. Proste w wykonaniu z łatwo dostępnych produktów. Jedyny problem to grzyby leśne - podgrzybki, ale poza sezonem można je zastąpić grzybami mrożonymi lub hodowlanymi, takimi jak pieczarki, czy boczniaki. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smaczne grzybowe klopsiki w sosie pomidorowym

Grzybowe klopsiki w sosie pomidorowym to doskonałe danie jarskie. Bezmięsne klopsiki są pełne smaku dzięki dodatkowi grzybów. W przepisie wykorzystano pieczarki, ale równie dobrze można użyć boczniaków lub grzybów leśnych. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 66