Beszamel poleca "Podroby. Wielki powrót". Dlaczego warto kupić tę książkę?
Książka "Podroby. Wielki powrót" jest odpowiedzią na coraz większe zapotrzebowanie na te produkty. Na półkach sklepowych bez problemu odnajdujemy obok wątróbki także płucka, serca, żołądki, ogony, móżdżek, czyli te składniki, które królowały w kuchni naszej babci czy mamy. Można śmiało je zaliczyć do comfort food – tradycyjnie przygotowywanych dań, które mają sentymentalne konotacje. Zajadaliśmy się flakami po polsku, wątróbką z jabłkiem i cebulką, smażonym móżdżkiem czy pierogami z dudkami. Nigdy nie brakowało amatorów ozorków czy zupy z ogonów.
Dziś podroby w nowej odsłonie wróciły na stoły na całym świecie. Swoją popularność zawdzięczają przystępnej cenie i oczywiście wyjątkowemu smakowi. Książka "Podroby. Wielki powrót" jest konsumenckim przewodnikiem po podrobach (drobiowych, wołowych i wieprzowych), a jednocześnie zbiorem sprawdzonych przepisów na smakowite dania. Podajemy 80 przepisów na wyśmienite dania z wątróbki, ozorków, cynaderek, płucek, ogonów, móżdżku, serc czy żołądków. Czytelnik znajdzie przepisy na wątróbkę w sosie malinowym, kawior po żydowsku czy foie gras, pasztety, flaczki, nóżki, żołądki i ozorki w galarecie, pierogi z płuckami (dudkami), żołądki faszerowane, zapiekanki, gulasze i potrawki, kaszanka, pasztetowa oraz salceson. Dania znane i nowe, popularne w Polsce i na świecie.Polecamy przepisy z książki "Podroby. Wielki powrót":
Trippa włoska, czyli flaki inaczej
Zapiekanka z wołowych nerek: Kidney pie Martina