Chrupiący chlebek z serkiem cytrynowym: przepis na kinderbal

Chrupiący chlebek z serkiem cytrynowym: przepis na kinderbal

Autor Zdjęcia: Tovago

Kanapki dla dzieci można przygotowywać na chrupkim pieczywie

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Chrupiący chlebek z serkiem cytrynowym to danie smaczne, a przy tym bardzo zdrowe. Sprawdź, jak przygotować je krok po kroku. Nie trzeba wiele czasu, by na kinderbal, a zwłaszcza na Dzień Dziecka, zaserwować pożywną przekąskę.

Składniki

  • 4 kromki pszennych chlebków

  • 5 łyżek serka mascarpone

  • 3 łyżki soku z cytryny

  • 2 łyżki cukru pudru

  • 2 łyżeczki startej skórki z cytryny

  • pestki z połowy granatu

  • 1 łyżka migdałów w słupkach

Przygotowanie krok po kroku:

  • Sok z cytryny wlej do garnuszka i podgrzewaj, aż zredukujesz jego objętość do połowy. Wymieszaj dokładnie serek mascarpone z zagęszczonym sokiem cytrynowym i cukrem pudrem. Dodaj 1 łyżeczkę startej skórki cytrynowej. Upraż migdały na suchej patelni. Nałóż łyżkę serka cytrynowego na chlebek. Posyp całość pozostałą skórką cytrynową, uprażonymi migdałami i pestkami granatu. Udekoruj kanapki cząstkami cytryny.

Ocena: 0