Kanapki z pumpernikla z łososiem

Kanapki z pumpernikla z łososiem

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Kanapki z pumpernikla z łososiem to zdrowa i elegancka przekąska - odpowiednia do podania na przyjęciu

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Szukasz ciekawego przepisu na eleganckie przekąski? Spróbuj kanapeczek z pumpernikla i łososia. Podpowiadamy, jak w prosty sposób je przygotować i efektownie podać.

Składniki

  • pumpernikiel,
  • masło,
  • wędzony łosoś,
  • chrzan,
  • cytryna,
  • koperek

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pumpernikiel kroimy w niewielkie trójkąty (najpierw na cztery prostokąty).

  • Smarujemy cienko masłem.

  • Układamy plastry wędzonego łososia (możemy go zwinąć fantazyjnie w różyczki).

  • Nakładamy odrobinę chrzanu i dekorujemy koperkiem oraz kawałkami cytryny. Gotowe!

Przepisy z tej kategorii