Jajka faszerowane tuńczykiem - pyszne i pożywne

Jajka faszerowane tuńczykiem
Autor: Shutterstock Jajka na twardo wyjątkowo dobrze komponują się z nadzieniem z dodatkiem ryb
łatwy
20 min
4

Dieta bezglutenowa

Lubisz jaja na twardo w każdej postaci? Wypróbuj więc przepis na jajka faszerowane tuńczykiem, łatwą i smaczną przekąskę, którą przygotujesz w 20 minut. Jajka faszerowane tuńczykiem świetnie sprawdzą się na kolację lub imprezową przekąskę. Sprawdź, jak je zrobić. 

SKŁADNIKI

  • 12 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4-5 łyżek majonezu
  • kilka liści sałaty
  • 1 łyżka ziaren słonecznika lub dyni
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  • Tuńczyka dokładnie osącz z zalewy, rozdrobnij, dodaj żółtka i majonez, wymieszaj. Farsz przypraw do smaku solą i pieprzem.
  • Białka wypełnij przygotowanym farszem, lekko go ugnieć. Połówki jajka posyp pestkami słonecznika lub dyni, ułóż je na liściach sałaty.
Jajka – zdrowie w skorupce

Galeria: 13 przepisów na jajka wielkanocne

Judyta Wanicka
więcej