Zupa buraczana z fetą - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zupa buraczana z fetą - przepis z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa buraczana z fetą - smaczna i pełna składników odżywczych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Pyszna i niezwykle aromatyczna zupa buraczana z fetą. To danie, na które przepis przygotowała dla nas Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Z podanych proporcji otrzymujemy zbilansowane odżywczo danie mające 180 kcal.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cebulę pokroić drobno i poddusić w garnku na oliwie, na wolnym ogniu.

  • Dodać obrane i pokrojone w kostkę buraki i ziemniak, liść laurowy, tymianek i bulion.

  • Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Wyjąć liść laurowy i zblendować zupę na krem.

  • Dodać sok z cytryny, szczyptę gałki muszkatołowej oraz sól i pieprz do smaku. Przed podaniem posypać pokrojoną w kostkę fetą.

Ocena: 5