Zupa warzywna z dodatkiem tortellini - zdrowa i sycąca

Zupa warzywna z dodatkiem tortellini - zdrowa i sycąca

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa warzywna z dodatkiem tortellini jest smaczna i pożywna.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Porcja ciepłej warzywnej zupy to znakomita dawka witamin. Jeśli dodamy do niej włoskie pierożki tortellini, wypełnione mięsnym nadzieniem, staje się ona bardzo treściwa i daje energii na wiele godzin.

Składniki

  • 1,5 l buluionu

  • 3 marchewki

  • 1 pietruszka

  • kawałek selera

  • 1 brokuł

  • 1 puszka groszku

  • 1 łyżka mąki

  • 250 g tortellini z mięsem

  • 3 łyżki śmietany 18%

  • 2 łyżki posiekanej natki

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Warzywa korzeniowe obrać i pokroić. Brokuła podzielić na różyczki.

  • Bulion zagotować i wrzucić do niego warzywa, gotować 20 min.

  • Dodać tortellini i gotować jeszcze 5 min. Przyprawić solą i pieprzem.

  • Śmietanę wymieszać z mąką i pół szklanki gorącego bulionu.

  • Dodać do zupy, wymieszać i podgrzewać jeszcze ok. 1 minuty.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5