Zupa serowa z porem i skwarkami

Zupa serowa z porem i skwarkami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa serowa z porem i skwarkami jest treściwa i sycąca.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Zupa serowa z porem i skwarkami to posiłek, który syci na długo. Warto mieć przygotowany spory zapas, bo jej smak uzależnia.

Składniki

  • 200 g żółtego sera

  • 1 por

  • 2 marchewki

  • 4 duże kostki serka topionego

  • 300 g wołowiny mielonej

  • 1 l bulionu warzywnego

  • 3 łyżki oleju

  • 3 łyżki białego wina

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Warzywa oczyścić, pokroić, odłożyć 2 łyżki, a resztę smażyć 4 minuty na rozgrzanym oleju. Następnie wlać wino, chwilę dusić i dodać bulion. Gotować 15 min na średnim ogniu.

  • Po tym czasie dodać do zupy starty na tarce żółty ser, a po kolejnych 5 minutach topione serki. Przyprawić solą i pieprzem.

  • Na patelni przesmażyć mięso i pozostawione warzywa. Zupę podawać udekorowaną podsmażonym mięsem i warzywami.

  •  

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0