Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole

Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole to znakomity pomysł na wykorzystanie pozostałości zupy z poprzedniego dnia.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole to szybki sposób na zagospodarowanie resztek jedzenia. Przygotowuje się ją szybko, jest smaczna i pożywna. Podpowiadamy, jak zrobić szybką pomidorówkę na niedzielnym rosole.

Składniki

  • 2 litry rosołu

  • 1 opakowanie przecieru pomidorowego lub słoiczek koncentratu

  • 1 małe opakowanie śmietany 18%

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rosół podgrzewamy. jeśli nie chcemy, aby pomidorówka była zbyt tłusta, warto najpierw z jeszcze zimnego rosołu zdjąć warstewkę tłuszczu.

  • Do podgrzanego rosołu dodajemy pomidory, zagotowujemy.

  • Zupę zaprawiamy śmietaną roztrzepaną z niewielką ilością gorącej zupy.

  • Zupę można podać z makaronem z rosołu, ale świetnie smakuje ze świderkami lub z ryżem.

Ocena: 4