Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem - efektowny i pyszny
      2021-11-02
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          30 min
      
      
        
          4
      
    Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem to propozycja na zwykłą-niezwykłą zupę. Zwykłą, bo rosół gotujemy absolutnie tradycyjnie. Niezwykłą, bo zamiast makaronu podajemy go z naleśnikami. Takie ślimaczki z ciasta naleśnikowego wyglądają bardzo efektownie. Zaskocz rodzinę niedzielnym rosołem w nowej odsłonie.
SKŁADNIKI
- 2 l rosołu
 - 8 naleśników
 - pęczek drobnego szczypioru
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotować rosół wg ulubionego przepisu. Kilka propozycji na pyszny rosół można znaleźć poniżej.
 - Przygotować naleśniki jak w przepisie: Jak zrobić naleśniki? Przepis na idealne ciasto naleśnikowe.
 - Jeszcze dobrze ciepłe naleśniki zwinąć w roladki, a gdy wystygną pokroić je na 1,5-centymetrowe plastry.
 - Naleśnikowe ślimaczki ułożyć w głębokim talerzu i zalać gorącym rosołem. Posypać obficie posiekanym drobnym szczypiorkiem.
 
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?
    
    
    
    
Polecamy też:
Oszczędny rosół drobiowy na korpusach kurczaka
Drobiowy rosół kolagenowy: tani zastępnik suplementów
Wietnamski rosół wołowy: sprawdzony przepis
Wegański rosół: rozgrzewający bulion warzywny