Łatwa zupa musztardowa - przepis na wyrazistą i niedrogą zupę

Łatwa zupa musztardowa - przepis na wyrazistą i niedrogą zupę

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa musztardowa to pomysł na smaczną, wyrazistą potrawę.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zupa musztardowa to właściwie rodzaj kartoflanki, która dzięki dodatkowi musztardy nabiera wyrazistego smaku. Kiełbasiana wkładka dodaje treści i dodatkowej nuty smakowej.

Składniki

  • 500 g ziemniaków

  • 200 g cienkiej kiełbasy

  • 200 g wędzonego boczku

  • 1 por

  • 1 małe opakowanie śmietany

  • 1 łyżka musztardy

  • majeranek

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i zrumienić na patelni. Gdy wytopi się nieco tłuszczu dodać pokrojonego w półplasterki pora i smażyć aż zmięknie.

  • Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Gdy kartofle będą miękkie dołożyć do nich podsmażone składniki i całość zagotować.

  • Zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z musztardą. Dodać przyprawy i gotować jeszcze kilka minut.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4,3