Krupnik z otrębami - dietetyczna zupa warzywna z dodatkiem otrąb

Krupnik z otrębami - dietetyczna zupa warzywna z dodatkiem otrąb

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Krupnik z otrębami to pyszna i niskokaloryczna zupa codzienna.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Krupnik z otrębami to dietetyczna wersja popularnej zupy. Zamiast kaszy - otręby, zamiast ziemniaków - kalafior, zamiast skrzydełek z tłustą skórką - chuda pierś. To recepta na zdrową, niskokaloryczną i pyszną zupę.

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka

  • 2 łyżki otrąb owsianych

  • 1 łyżka otrąb pszennych

  • kilka różyczek kalafiora

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka

  • koperek lub natka

  • sól i pieprz

  • 1 liść laurowy

  • 5 ziarenek ziela angielskiego

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kurczaka pokrój w kostkę. Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plasterki. Kalafiora opłucz.

  • Mięso i warzywa zalej 2 szklankami wody, dodaj przyprawy i gotuj aż składniki będą miękkie.

  • Na koniec dodaj otręby i gotuj jeszcze 3 minuty. Zupę podawaj posypaną zieleniną.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0