Zimowa zupa truskawkowa

Zimowa zupa truskawkowa

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa z mrożonych truskawek to ciekawa opcja na zimę

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Wypróbuj przepis na zupę truskawkową z mrożonych truskawek, z makaronem i kleksem słodkiej śmietanki. Zupa truskawkowa nie tylko sprawi, że zimą poczujesz się jak w środku lata, ale i dostarczy trochę witamin, których o tej porze roku zawsze nieco brakuje. Domownicy będą mile zaskoczeni!

Składniki

  • opakowanie mrożonych truskawek

  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

  • słodka śmietanka

  • makaron

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rozmrożone truskawki zalej wrzątkiem i gotuj 5 minut.

  • Szybko, by nie wystygły, zmiksuj je. Dodaj cukier do smaku.

  • Podgrzewając na małym ogniu, wymieszaj z mąką ziemniaczaną, rozmieszaną z wodą.

  • Podawaj z delikatnym makaronem i kleksami śmietany (śmietanę możesz też ubić).

Ocena: 2,4