Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - patent na pyszną zupę z serową nutą
Zimowa zupa truskawkowa

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Zupa z mrożonych truskawek to ciekawa opcja na zimę
Ocena: 4,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Wypróbuj przepis na zupę truskawkową z mrożonych truskawek, z makaronem i kleksem słodkiej śmietanki. Zupa truskawkowa nie tylko sprawi, że zimą poczujesz się jak w środku lata, ale i dostarczy trochę witamin, których o tej porze roku zawsze nieco brakuje. Domownicy będą mile zaskoczeni!
Składniki
opakowanie mrożonych truskawek
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
słodka śmietanka
makaron
Przygotowanie krok po kroku:
Rozmrożone truskawki zalej wrzątkiem i gotuj 5 minut.
Szybko, by nie wystygły, zmiksuj je. Dodaj cukier do smaku.
Podgrzewając na małym ogniu, wymieszaj z mąką ziemniaczaną, rozmieszaną z wodą.
Podawaj z delikatnym makaronem i kleksami śmietany (śmietanę możesz też ubić).