Szybka zupa owocowa uwielbiana przez dzieci - przepis

Szybka zupa owocowa uwielbiana przez dzieci - przepis

Autor Zdjęcia: Międzybrodzkie Makarony

Tak podana zupa owocowa zachwyci nawet największego niejadka

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Specjalnie dla najmłodszych powstał przepis na kolorową zupę owocową. Jest to lekka i pyszna potrawa, która zadowoli podniebienie nawet największego niejadka, a rodzicom zaoszczędzi mnóstwo czasu. Podajemy przepis na zupę owocową według Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki

  • 1 kg ulubionych owoców (porzeczki, wiśnie, truskawki, maliny itp.)

  • 1 l wody

  • 150 ml słodkiej śmietany

  • 250 g makaronu w kształcie gwiazdek

  • 1 łyżka mąki

  • cukier do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.

  • Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.

  • Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.

  • Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową.

  • Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.

Ocena: 3,1