Japońska zupa MISO: jak zrobić domową zupę wegetariańską
Szybka zupa owocowa uwielbiana przez dzieci - przepis

Autor Zdjęcia: Międzybrodzkie Makarony
Tak podana zupa owocowa zachwyci nawet największego niejadka
Ocena: 4,5
Poziom: ŁATWY
Czas: 25 MINUT
Porcja dla: 5 OSÓB
Specjalnie dla najmłodszych powstał przepis na kolorową zupę owocową. Jest to lekka i pyszna potrawa, która zadowoli podniebienie nawet największego niejadka, a rodzicom zaoszczędzi mnóstwo czasu. Podajemy przepis na zupę owocową według Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Składniki
1 kg ulubionych owoców (porzeczki, wiśnie, truskawki, maliny itp.)
1 l wody
150 ml słodkiej śmietany
250 g makaronu w kształcie gwiazdek
1 łyżka mąki
cukier do smaku
Przygotowanie krok po kroku:
Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.
Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.
Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.
Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową.
Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.