Pachnąca wanilią zupa truskawkowa z makaronem - nie tylko dla dzieci

Pachnąca wanilią zupa truskawkowa z makaronem - nie tylko dla dzieci

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pachnąca wanilią zupa truskawkowa z makaronem - można ją zrobić zarówno ze świeżych, jak i mrożonych truskawek 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Tę zupę robi się bardzo szybko. Pachnącą wanilią zupę truskawkową, w sezonie truskawkowym zjedzą chętnie nie tylko dzieci. Zupa truskawkowa świetnie smakuje także przygotowana z truskawek mrożonych.

Składniki

  • 500 g truskawek

  • szklanka śmietanki 18% słodkiej

  • 2 łyżki cukru pudru

  • pół łyżeczki esencji waniliowej

  • ulubiony makaron

Przygotowanie krok po kroku:

  • Truskawki rozdrabniamy blenderem.

  • Wsypujemy cukier i powoli wlewamy śmietankę.

  • Miksujemy i dodajemy esencję.

  • Zalewamy zupą ugotowany makaron. Smacznego!

Ocena: 3,8