Japońska zupa MISO: jak zrobić domową zupę wegetariańską
Pachnąca wanilią zupa truskawkowa z makaronem - nie tylko dla dzieci

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Pachnąca wanilią zupa truskawkowa z makaronem - można ją zrobić zarówno ze świeżych, jak i mrożonych truskawek
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Tę zupę robi się bardzo szybko. Pachnącą wanilią zupę truskawkową, w sezonie truskawkowym zjedzą chętnie nie tylko dzieci. Zupa truskawkowa świetnie smakuje także przygotowana z truskawek mrożonych.
Składniki
500 g truskawek
szklanka śmietanki 18% słodkiej
2 łyżki cukru pudru
pół łyżeczki esencji waniliowej
ulubiony makaron
Przygotowanie krok po kroku:
Truskawki rozdrabniamy blenderem.
Wsypujemy cukier i powoli wlewamy śmietankę.
Miksujemy i dodajemy esencję.
Zalewamy zupą ugotowany makaron. Smacznego!