Pieczone ziemniaki nadziewane farszem serowo-brokułowym

Pieczone ziemniaki nadziewane farszem serowo-brokułowym

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ziemniaki nadziewane farszem serowo-brokułowym  to pyszny dodatek do dań mięsnych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Pieczone ziemniaki nadziewane farszem serowo-brokułowym to pyszny dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. Smakuje wyśmienicie, a dodatek wasabi nadaje ziemniakom nieco pikantnego charakteru.

Składniki

  • 5 ziemniaków

  • 1 brokuł

  • 1 opakowanie serka śmietankowego

  • 1 łyżeczka wasabi

  • 1 jajko

  • 50 g sera żółtego

  • sól i pieprolej

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach na półtwardo, odcedź i ostudź. Wydrąż miąższ, tak aby nie naruszyć skórek.

  • Brokuła opłucz podziel na różyczki i wrzuć do wrzątku, gotuj 10 min. Odcedź i razem z ziemniakami zgnieć widelcem.

  • Do masy dodaj serek, wasabi i jako, przypraw solą i pieprzem. Nałóż masę do wydrążonych ziemniaków.

  • Ułóż na blaszce do pieczenia, posyp tartym serem. Piecz 20 in w temperaturze 180 st. C.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4,3