Dietetyczna sałatka z kapusty pekińskiej i jajek: sprawdzony pożeracz tłuszczu

Dietetyczna sałatka z kapusty pekińskiej i jajek: sprawdzony pożeracz tłuszczu

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatkę można ozdobić pestkami granatu

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Dietetyczna sałatka z kapusty pekińskiej to soczysta i pożywna porcja zdrowia. Łatwo dostępne surowce szybko zamienisz w skutecznego pożeracza nadwagi. Sałatki nie należy soli, ale trzeba skropić odrobiną oliwą. Tłuszcze w niewielkich ilościach są potrzebne naszemu organizmowi. 

Składniki

  • 500 g kapusty pekińskiej

  • 1 puszka kukurydzy

  • 1 ogórek wężowy

  • 1 pęczek koperku

  • 3 jajka ugotowane na twardo

  • 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę poszatkować na cienkie paseczki.

  • Kukurydzę odsączyć z zalewy.

  • Jajka i ogórka pokroić w kostkę. Koperek drobno posiekać.

  • Wszystkie składniki wymieszać razem, skropić oliwą i ponownie wymieszać.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,9