Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii: przepis na danie z grilla
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii są bardzo proste w przygotowaniu i delikatne w smaku. Sprawdź, jak je zrobić. Tym razem przygotuj na grillu coś innego niż tradycyjna kaszanka i karkówka!
SKŁADNIKI
- Cukinia
- Młode ziemniaki
- Filet z łososia
- Kolendra
- Sok z cytryny
- Oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki dokładnie umyj, przełóż do garnka i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ostudzone ziemniaki przekrój na mniejsze kawałki.
- Cukinie umyj i pokrój na krążki o 2 cm grubości.
- Filety z łososia dokładnie umyj, usuń skórę i ości. Osusz rybę ręcznikiem papierowym. Skrop sokiem z cytryny i przypraw kolendrą. Pokrój rybę w grubą kostkę.
- Przygotuj patyki do szaszłyków i nadziewaj w kolejności: łosoś, cukinia, ziemniak.
- Skrop całość oliwą z oliwek.
- Grilluj szaszłyki około 2 minut z każdej strony.