Twarożek "wspomnienie wiosny"- pyszny dodatek do pieczywa

Twarożek

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Twarożek "wspomnienie wiosny"

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Twarożek "wspomnienie wiosny"- to znakomity przepis na dodatek do pieczywa. Najlepiej smakuje na śniadanie ze świeżą kajzerką i kubkiem kakao lub kawy zbożowej na mleku. Pamiętajmy, aby nie wyrzucać liści rzodkiewki, są one równie smaczne i zdrowe, co korzenie i znakomicie urozmaicają smak twarożku.

Składniki

  • 1 kostka półtłustego twarogu

  • kilka rzodkiewek razem z liśćmi

  • 3 gałązki koperku

  • 2 łyżki śmietany

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Twaróg rozgnieść widelcem i dokładnie wymieszać ze śmietaną.

  • Rzodkiewki i koper dokładnie umyć i osuszyć, a następnie posiekać drobno.

  • Warzywa dodać do twarogu, przyprawić do smaku i wymieszać.

Ocena: 3
Redaktorka serwisu Beszamel.pl, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami.