Torcik kokosowy bez pieczenia - delikatny i lekki

Torcik kokosowy bez pieczenia - delikatny i lekki

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Odpowiednio udekorowany torcik kokosowy bez pieczenia wygląda i smakuje obłędnie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Pyszny, kokosowy torcik bez pieczenia to sprawdzone rozwiązanie dla tych, którzy nie przepadają za przygotowywaniem wypieków, a lubią zjeść coś słodkiego do popołudniowej herbatki lub kawki.

Składniki

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów

  • 1 szklanka cukru

  • 1 szklanka wiórków kokosowych

  • 1 szklanka mleka

  • 1/2 kostki masła

  • 1/2 puszki brzoskwiń

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wiórki kokosowe wymieszać z mlekiem i cukrem.

  • Przełożyć do rondla i gotować na bardzo małym ogniu 30 min. Wystudzić.

  • Masło ucierać mikserem dodając w trakcie niewielkimi porcjami masę kokosową.

  • Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty i wylać na nie masę kokosową.

  • Wierzch udekorować kawałkami brzoskwiń i czekoladowymi piegami.

  • Wstawić do lodówki, aby stężał.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4