Surówka z młodej kapusty z kukurydzą [coleslaw]

Surówka z młodej kapusty z kukurydzą [coleslaw]

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Surówka z młodej kapusty z kukurydzą

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 12 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Surówka obiadowa z szatkowanej młodej kapusty, marchewki i kukurydzy, znana jako coleslaw, świetnie pasuje do wszystkich kotletów i dań rybnych. 

Składniki

  • pół główki małej kapusty lub ćwiartkę większej

  • 2-3 marchewki

  • 1/2 puszki kukurydzy

  • 2 duże łyżki majonezu

  • 1 łyżeczka cukru

  • 1 szczypta soli

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę drobno siekamy, solimy, odstawiamy na 10 minut, by kapusta puściła sok. W tym czasie na tarce trzemy marchewkę.

  • Dodajemy odsączoną kukurydzę.

  • Łączymy ze sobą składniki, dodajemy majonez, cukier, dobrze mieszamy.

Ocena: 5