Sos chrzanowy z jajkami: dodatek do wędlin lub samodzielna przekąska

2021-03-29
materiały prasowe Bracia Urbanek
Sos chrzanowy z jajkami: dodatek do wędlin lub samodzielna przekąska
Autor: Shutterstock Sos chrzanowy z dodatkiem posiekanych jajek na twardo i majonezu może stanowić samodzielne danie
łatwy
15 min
4

Sos chrzanowy z siekanymi jajkami, który można też podać jako zakąskę, stanowić może też dobry dodatek do wędlin i mięs na wielkanocnym stole. Tak czy inaczej jest pyszny i zdrowy, warto go więc przygotować nawet bez okazji, nie tylko na święta.

SKŁADNIKI

  • słoiczek chrzanu
  • 8 jajek na twardo
  • 4 łyżki śmietany
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • koperek do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka kroimy w drobniutką kosteczkę, dodajemy majonez, śmietanę oraz chrzan i delikatnie mieszamy.
  • Solimy wedle uznania. Podajemy w białych miseczkach, ozdabiamy liśćmi koperku.
materiały prasowe Bracia Urbanek