Schabowe panierowane w płatkach owsianych - super chrupkie i pyszne
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Ten schabowy różni się od tradycyjnego jedynie panierką, jednak zmiana choć niewielka, jest naprawdę istotna. Panierka z płatków osianych jest zdecydowanie zdrowsza niż ta z tartej bułki, a poza tym jest cudownie chrupiąca.
Opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 4 kotlety ze schabu
- 1 szklanka płatków owsianych
- 3 jajka
- sól i pieprz
- tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kotlety lekko rozbij, oprósz każdy z nich solą i pieprzem.
- Tłuszcz do smażenia mocno rozgrzej na patelni.
- Mięso panieruj w jajku i w bułce i smaż na mocnym ogniu z każdej strony aż się zrumienią (ok 2 min).