Pyszne kotlety z filetu drobiowego w sprytnej panierce: lepsze niż schabowe Magdy Gessler
Pamiętacie tajny sposób Magdy Gessler na pyszne kotlety schabowe. Znana kucharka marynowały wieprzowe sznycle w posiekanej cebuli i mleku. Sprytnie zmodyfikowałam ten przepis i przystosowałam go do kotletów a la schabowe z piersi kurczaka. Kotlety z filetu drobiowego mają w moim domu większe wzięcie niż schaboszczaki. Zatem do dzieła! Dzielę się przepisem na pyszne kotlety z filetu drobiowego lepsze niż schabowe Magdy Gessler!
Więcej pysznych przepisów na kotlety drobiowe:
Panierowane kotlety z piersi kurczaka zapieczone pod pomidorowym sosem
Siekane kotlety drobiowe z cukinią i papryką
Drobiowe mielone ze śmietaną: niewiarygodnie soczyste i pyszne kotlety
Kotlety devolay: drobiowe de volaille nadziewane masłem
Soczyste mielone drobiowe? Wystarczy 1 tajemny składnik
SKŁADNIKI
- 800 g filetu drobiowego z piersi kurczaka
- 2 cebule, drobno posiekane
- 2 jajka, rozmącone
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- sól i pieprz
- mąka i tarta bułka do panierowania
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso pokroić na niewielkie plastry, lekko zbić wałkiem do ciasta, aby wyrównać grubość sznycla.
- Cebulę zmiksować w blenderze razem z czosnkiem i jajkami.
- Sznycle panierować w mące, jajku zmiksowanym z cebulą, a następnie w tartej bułce.
- Smażyć na rozgrzanym oleju.
- Podawać po 2-4 kotleciki dla każdego. Najlepiej smakują z gotowanymi ziemniakami i duszoną młodą kapustą lub fasolką szparagową.